Home O nama Upute za Kahoot kviz - za četvrtaše učiteljice Marine Golec

Upute za Kahoot kviz – za četvrtaše učiteljice Marine Golec

https://kahoot.it/challenge/08832406?challenge-id=47326b3a-d90c-4018-80da-f1353aec161c_1587654419184 POVEZNICA ZA KAHOOT KVIZ

Počinjemo igrati u 18 sati. Nakon što odgovorite na svako pitanje kliknite na NEXT, kad završite s kvizom spremite poveznicu koja će vam se pokazati na kraju kako biste mogli provjeriti rezultate kviza. Poveznicu si spremite u bilješke ili e-mail.

Rezultati će se vidjeti nakon 19 sati. Odmah nakon igranja pošaljite mi svoje fotografije. Uz fotografiju u poruci svakoko napišite nadimak koji ste koristili u kvizu te svoje ime i prezime.

Dragi četvrtaši,

na poveznici ispod ovih uputa nalazi se “Priča o ždralovima”, to je kratka publikacija pisana znanstveno popularnim stilom. (Odlika tog stila je da na jednostavan način, blizak nekom tko nije stručnjak za neko područje (laik) prezentira znastveno utvrđene činjenice. Dakle, to nije bajka ili pripovjetka koju je neki autor osmislio u svojoj mašti.)

“Priču o ždralovima” pročitajte do četvrtka 23. 4. do 18 sati jer tada će započeti Kahoot kviz. Tim ćemo Kahoot kvizom obilježiti dva važna međunarodna dana: Svjetski dan knjige (obilježava se 23. 4.) i Dan planeta zemlje (22. 4.).

Izvor NHK

Svjetski dan knjige obično smo obilježavali u knjižnici kroz aktivnost Noć knjige, ali kako to ove godine nije moguće, napravit ćemo to na ovaj način.

U četvrtak (23. travnja) od 17.30 u istom ovom tekstu, u podnaslovu teksta (bit će dostupna poveznica (bit će istaknuta ljubičastom bojom). Da biste mogli ući u kviz, trebate kliknuti na tu poveznicu, zatim upišite neki nadimak i ući ćete u kviz. Na ovaj način Kahoot kviz se može igrati na računali ili mobitelu bez skidanja Kahoot aplikacije.

“Priča o ždralovima” ima 23 stranice sa slikama, no na stranicama od 7 – 18 je tekst na stranom jeziku, to su radovi učenika o ždralovima. To preskočite i nastavite čitati od 19 stranice do kraja. Odmah po završetku znat ćemo tko je pobjednik. Molim pobjednike (tri učenika s najviše bodova) da učiteljici Marini pošalju svoju fotografiju pored računala nakon igranja Kahoota, kako bismo nakon kviza objavili tekst o kvizu i pobjednicima. (Po mogućnosti neka se na fotografiji vidi lice učenika i zaslon ekrana s Kaootom na kraju kviza.) Tri najbolja pojedinca bit će nagrađena, kao i uvijek kad igramo kvizove. Najbolji će dobiti nagrade kad se vratimo u školu.

Da ne biste trošili internet kad čitate “Priču o ždralovima” priloženi PDF možete skinuti na svoje računalo klikom na strelicu u desnom uglu (ova zaokružena crvenom bojom.)

Nadam se da će vam čitanje ove priče biti zanimljivo i da ćete naučiti puno zanimljivosti o ždralovima. /Knjižničarka/

http://www.klincek.com/wp-content/uploads/2020/04/Priče-o-ždralovima-1.pdf

Izvor – NHK
Izvor – Impul portal

Must Read

Prvi dan u školu došlo 53 od ukupno 60 učenika MŠ u Svetom Petru Orehovcu

U Matičnu školu OŠ Sveti Petar Orehovec danas je došlo 53 od ukupno 60 učenika razredne nastave. Najviše odsutnih bilo je u...

Virtualni životni stil – roditeljski 7. b održan putem Cisco Webexa Meetings aplikacije

U posljednja dva mjeseca naš stil života, posebno onaj koji se odnosi na školu odvijao se pretežno u virtualnoj stvarnosti.  Stoga smo...

Članak „Sve će biti dobro“ izabran za najbolji u eTwinning projektu „Mali novinari danas, odgovorni građani sutra“

U projektu sudjelovali učenici 10 škola iz 9 zemalja Članak pod naslovom „Sve će biti dobro“ učenika,...

Prvašići učiteljice Mirjane Mekovec dio nastave imaju putem ZOOM-a

Da im nedostaje  njihova učiteljica i njihovi razredni kolege, danas  nam je to u video susretu putem Zoom aplikacije, potvrdilo šestero prvašića...

Erasmus+ obitelj opet na okupu

Prijatelj Toni sve nas je iznenadio pozvavši nas na online druženje povodom godišnjice posljednje razmjene u projektu “Small step for film,...