Nezasitna

Kritika serije

Netflix je TV seriju Insatiable (Nezasitna), počeo emitirati 2018. Zasad su emitirane dvije sezone, a treća stiže uskoro, iako kruže glasine da neće biti emitirati. Nezasitna je istovremeno crna komedija, romantična serija i priča o tinejdžerima. Neki su je odbili emitirati zbog mogućih različitih intrpretacija poruke koju prenosi.

Nezasitna je priča o Patty, tinejdžerici koja obožava čokoladu i kroz svoj cijeli život je maltretirana. Jedne noći napadnuta je u dućanu i oteta joj je čokolada. Zbog tog događaja ljeto provede pijući samo tekućinu. Smršavjela je  i u rujnu, po povratku u školu, jako se promijenila. Zbog njenog novog izgleda svi su prema njoj postali ljubazni.

Zahvaljujući Bobu, odvjetniku na lošem glasu koji je upućen u organizaciju natjecanja u ljepoti, Patty se prijavljuje na natjecanja kako bi se osvetila onima koji su joj se smijali. U nastavku radnje Patty planira osvetu i prikazuje se kako joj počinje propadati odnos s najboljom prijateljicom.

Isto je i s Bobovim životom otkad je upoznao Patty. Često ga doživljavaju  kao gay  osobu zbog njegove prisutnosti na natjecanjima ljepotica. Njegov  brak s suprugom Corale također počinje propadati kada se Patty umiješa u njihov brak.

Po mom mišljenju, ovo je dobra serija za one koji vole crne komedije. Smatram da ne treba shvaćati da serija prenosi poruku kako je djevojka privukla pažnju pažnju mladića zahvaljujući novoj vitkoj figure.  Znam da serija ne želi prenijeti tu poruku, ali to je očito prvi dojam. Takva bi poruka mogla uvrijediti mnoge i zato je doživjela osudu kritičara. Kao što sam već spomenula, zbog toga bi se moglo desiti da se treća sezona ipak ne emitira.

Autor: María José Polo Gómez del Pulgar

Originalni članak dostupan je u školskom digitalnom listu  Calatravatimes

Must Read