Home Gost urednik Klub robotike - omiljeno mjesto učenika rumunjske škole "Mihai Eminescu"

Klub robotike – omiljeno mjesto učenika rumunjske škole “Mihai Eminescu”

Privlačnosti između djece i robota je prirodna.  To se najbolje osjeti u Klubu robotike, škole “Mihai Eminescu” u Aleksandriji. Klub je pokrenut u sklopu Erasmus + projekta „Škola kodiranja – upoznavanje robota“. Cilj Kluba je upoznavanje učenika  sa zakonima programiranja.

Članovi ovog kluba, su zaljubljenici u programiranje i tehnologiju koji žele u neformalnom okruženju razvijati analitičko mišljenje i kreativnost. Članstvo u klubu je besplatno. Učenici su vrlo zadovoljni osnivanjem kluba i s puno ljubavi i interesa sudjeluju u svim aktivnostima kluba.

“Dolazim u Klub robotike jer se ovdje osjećam jako dobro. Robot Edison poseban je po tome što se može programirati za obavljanje nekoliko aktivnosti. Npr. može pratiti svjetlost, slijediti rutu u obliku labirinta, hodati linijom ili svirati pjesmu.

Također, može se poboljšati dijelovima od lego kockica, a  može dići  i nositi različite predmete. Neka djeca su toliko željela robota Edisona da su napisali Djedu Mrazu da im donese vlastitog robota da ga mogu stalno  programirati “, kaže Bogdan Moldoveanu, strastveni zaljubljenik u robotiku.

Denis Dumitrache, također je član kluba: “Roboti su moja strast. Uživam provoditi vrijeme s kolegama u klubu. Ujedinjuje nas strast prema egzaktnim znanostima.  Zajedno sa svojim prijateljima učim graditi i programirati robote. Klub nam pomaže da odlučimo o budućem poslu, možda programera…. „

Nisu  samo djeca su oduševljena Klubom.  ” IT (Informacijska tehnologija) je više o tableta i računalnih igara. Da bi djeca odgovorno koristila tehnologiju mora ih se usmjeravati i da budu kreativni.  Može ih se osposobiti za kreiranje igrica, programiranje robota ili kako koristiti Internet i računalo u dnevnim aktivnostima.  Sviđa mi se ideja ovog kluba koji je jedinstven u Aleksandriji i predstavlja prednost za učenike škole “Mihai Eminescu”, smatra Groseanu Gina, učiteljica i majka učenika upisanog u Klub robotike.

Author:  Grasa Cãtalin Andrei, „Mihai Eminescu” School, IV A

Original article is available in the online digital newspaper Media Gener@tion

Must Read

Clickbait naslovima cilj je zarada

Radionica o naslovima pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" Da...

I umjetnici trebaju jesti

Na radionici o autorskim pravima učili smo o piratstvu i plagiranju  Ukoliko za izradu ...

Što misle naši učitelji i učenici o mogućnosti uvođenja “male mature”

Anketa - Učitelji slično razmišljaju, učenici podijeljeni Nekoliko posljednjih dana u medijima se...

Zbog korona virusa novinarska grupa počela raditi online

Putem Skypea, aplikacije za video konferencije, u subotu (19. rujna) održali smo prvi sastanak novinarske grupe u ovoj školskoj godini.

Hrvatski automobili su među najvećim zagađivačima zraka u EU

Uz sutrašnji Dan bez automobila razmislimo što se sve može učiniti za kvalitetniji zrak Automobili stanovnika Hrvatske...