HomeKulturaU našoj školi održana promocija knjige "Vlakić i Ana putuju u Sveti...

U našoj školi održana promocija knjige “Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec”

Knjigu Josipa Petrlića Pjera ilustrirali učenici 5. b

U našoj školi danas je održana promocija knjige “Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec”, autora Josipa Petrlića Pjera, za čiju je knjigu  ilustracije crtalo desetak  učenika  5. b., prema predlošcima naše učiteljice Tijane Mamić.  Knjigu su predstavili sam autor, lektorica Brankica Bukal i ravnatelj Stjepan Lučki, a promociji su prisustvovali i svi učenici koji su ilustrirali knjigu.  To su : Ana Senko, Marta Ban, Josipa Peklić, Mihaela Jelak, Marija Senko, Lovro Tremski, Alen Đurenec, Adrijan Orak, Josip Peklić, Martin Tremski, Tea Slavi i Valerija Puškar.

Josip Petrlić Pjer, autor knjige, lektorica Brankica Bukal i ravnatelj Stjepan Lučki

Od autora smo doznali da je ideja za ovu knjigu nastala nakon jednog susreta s mališanima iz dječjeg vrtića u Dubravi. Petrlić je  pohvalio je suradnju s učenicima i lektoricama (druga lektorica bila je naša učiteljica Mirjana Škovrc) te učiteljicom Tijanom Mamić.  Na suradnji i podršci zahvalio se i načelniku općine Franji Poljaku, a doznali smo da je knjiga “Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec” u užem izboru za nagradu “Grigor Vitez”. Najavio je i da će na parkiralištu pored škole uskoro biti postavljena statua vlakića te skori izlazak njegove nove knjige “Štatuko i Marcel Kipach”

Petrlić nam je rekao i da su ilustracije za njegovu knjigu “Domoljublje i trublje” također nacrtala djeca. To su bili učenici iz OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca.

Na promociji je bilo veselo i zabavno, a uz ilustratore pozvan je cijeli naš 5. b razred.  Druženje je započelo recitiranjem pjesme o profesoru Fazanu, najnovije autorove pjesme nastale jutros. Petrlić nam je recitirao i svoju pjesmu “Jutarnje ustajanje”.   Mi smo imali aktivnu ulogu u pjesmi “Kihanje” jer smo morali glumiti kihanje, a priliku za glumu imali smo i kad je Petrlić uz gitaru izvodio pjesmu “Zavrti kišobran”. Veseli susret završen je potpisivanjem knjiga i fotografiranjem s autorom. /Lara Trušček, 5. b; foto: S.L./

Valerija Puškar s autorom Josipom Petrlićem Pjerom

Must Read