Home Gost urednik Obljetnica škole "Mihai Eminescu"

Obljetnica škole “Mihai Eminescu”

Mihai Eminescu je čuveni rumunjski pjesnik i zato njemu u čast, naša škola nosi njegovo.

Dan rođenja rumunjske pjesničke zvijezde, 15. siječanj,  trenutak je radosti za one koji svakodnevno dolaze u školu „Mihai Eminescu“ jer je to i godišnjica škole. Ove se godine obilježava 123 godine od osnutka škole i tom prigodom učenici su organizirali brojna događanja.

Tom je prigodom u srijedu, 15. siječnja, organizirano je nekoliko radionica različite tematike.  Među njima je bilo i onih o znanjima i iskustvima koje su učenici stekli kroz  dva projekta Erasmus+. “Moja škola, moja budućnost” – radionica o primijenjenoj robotici za djecu. Voditelji te radionice  bili su učitelji Ciofalcă Mihaela, Voicu-Popescu Corina, Groseanu-Lungu Gina. Održana je i radionica „Snovi se mogu ostvariti“, a vodili su je učitelji Cristea Narcisa, Gușă Georgiana, Carabașu Manuela. Osim spomenutih organizirane su i sljedeće radionice: „Eminescu i znanosti“ (voditelji: Dănilă Daniela, Trăilă Cornelia, Rînescu Elena, Marius-Pop Iuliana), „Kreativna fantazija iz djela slavnog pjesnika rumunjske književnosti“ (voditelji: Mincu Cristina, Dumitrașcu Florina), „Uspavane ptice“ (voditelji: Neagu Violeta, Antoniu-Mărișoiu Violeta), „Mihai Eminescu – djetetovim očima“ (voditelji: Ivan Aurelia, Albu Violeta).

Na priredbi organiziranoj u svečanoj dvorani sudjelovali su učitelji i počasni gosti.  Manifestacija je započela uvodnom riječju ravnatelja Doncea Bogdana, a nastavila pozdarvnim riječima gostiju, predstavnika lokalne uprave, partnera i suradnika. Zamjenik gradonačelnika Augustin Ioan i zamjenica glavnog inspektora Iuliana Stancu rekli su da su ponosni na postignuća škole te su čestitali su učiteljima i učenicima.

Priredba se sastojala o recitacija, izvedbi foklornih plesova i pjesama i društvenih plesova koje su izveli učenici pod brižnim vodstvom njihovim učitelja. Priredba je završena izvođenjem  školske himna “Eminescu je naš”.

Ravnatelj Doncea Bogdan, čestitao je izvođačima na  njihovom talentu, ali  i zalaganju u školskim događanjima i  svakodnevnim aktivnostima, napomenuvši da trebaju biti ponosni što su đaci ove škole. /Carabasu Miruna, Dragu Ana Maria,  VI a/

Originalni članak objavljen je u školskom digitalnom časopisu Media gener@tion 

Must Read