Home Predstavljamo Još se može prijaviti za STEM radionice u Centru izvrsnosti križevačke Gimnazije

Još se može prijaviti za STEM radionice u Centru izvrsnosti križevačke Gimnazije

Učenici koje interesira matematika, fizika, kemija ili biologija mogu pohađati Centar izvrsnosti u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Centar je s radom započeo prošle subote (15. veljače), a njegovo djelovanje omogućila je Koprivničko-križevačka županija kako bi nadarenim učenicima pružila priliku za proširivanje znanja iz STEM predmeta.

Iz naše škole na radionice se prijavilo desetak učenika, najviše njih na matematiku. Ja sam sudjelovala na radionici iz kemije s još tri učenice iz OŠ  Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy, Gornja Rijeka.

Radionicu je vodila naša učiteljica Nataša Šmid. Radile smo pokuse koji imaju veze sa stvarnim životom i to nam se svidjelo. Npr. u pokusu  “Iz ovog đumbusa spasi me” uspoređivali smo gdje se sve u svakodnevnom životu odvajaju pojedini sastojci iz smjese, a kroz taj pokus naučili smo i što je to hemodijaliza. Sve smo same pripremale u epruvete i bilo je baš kao u nekom laboratoriju.  Zato se veselim idućoj suboti.  Doznala sam i da su prijave još moguće, a zainteresirani se trebaju obratiti predmetnim nastavnicima. /Lorena Benčak, 7.b; foto: Nataša Šmid/

dav

Must Read