Home RiV Tema našeg novog filma je sigurnost na internetu, a zove se "Buraz...

Tema našeg novog filma je sigurnost na internetu, a zove se “Buraz akcija”

Snimajući filmove mi se uvijek dobro zabavimo i nešto novo naučimo. Ovaj puta smišljajući scenariji i pripremajući  naš novi film “Buraz akcija” učili smo o problemu sigurnosti na internetu, a najbolje smo se zabavili dok smo snimali na klizalištu.

U našem novom filmu želimo upozoriti na problem stalnog objavljivanja lokacija i osobnih podataka na internetu. Jedna od posljedica može biti i nešto što se desilo na kraju našeg kratkog filma.

Film je snimio Luka Šok, a glavne ulogu u filmu igraju Dominik Đurin (dječak) i Zdravko Razbušek (provalnik). Odraslog provalnika igra naš bivši učenik, sada srednjoškolac David Đurin. Na klizalištu smo imali slučajne statiste, a dio njih bili su i članovi naše filmske grupe: Lara Trušček, Valerija Puškar, Ana Senko, Marija Senko, Lea Harča, Lea Hrandek, Ines Prepolec, Sonja PlavecFran Košutić te Karlo Aleskić. /Luka Šok, 7.a; foto: S.L/

Must Read

Filmovi naše filmske grupe pozvani na dva festivala

Šest učenika trebalo je putovati na Krk i Mali Lošinj Filmovi naše filmske grupe pozvani su na...

Clickbait naslovima cilj je zarada

Radionica o naslovima pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" Da...

I umjetnici trebaju jesti

Na radionici o autorskim pravima učili smo o piratstvu i plagiranju  Ukoliko za izradu ...

Što misle naši učitelji i učenici o mogućnosti uvođenja “male mature”

Anketa - Učitelji slično razmišljaju, učenici podijeljeni Nekoliko posljednjih dana u medijima se...

Zbog korona virusa novinarska grupa počela raditi online

Putem Skypea, aplikacije za video konferencije, u subotu (19. rujna) održali smo prvi sastanak novinarske grupe u ovoj školskoj godini.