Home Gost urednik Tako mlad, a tako talentiran

Tako mlad, a tako talentiran

Nikola Tushevski crta u Doodle tehnici

Učenik Nikola Tushevski, iz Osnovne škole “Gligor Prilicev” iz Železare (gradska četvrt u gradu Skopju), ističe se svojim nevjerojatnim talentom. Iako ima samo 12 godina, ovaj mladi umjetnik pun je motivacije, nadahnuća i ambicija.

L.A. IN-formator: Kakvu tehniku koristite? Može li svatko crtati ovom tehnikom?
Nikola: Tehnika kojom crtam zove se “Doodle”. Ovaj tehnika  podrazumijeva apstraktno crtanje na temelju ponavljajući elemenata, uzoraka. Naravno, bilo tko može crtati ovako, samo je pitanje želje i dotjerivanja tehnike crtanja.

Nikola Tushevski

L.A. IN-formator: Što je sve potrebno za izradu tako očaravajućih crteža?

Nikola: Za izradu takvih crteža potrebni su olovka ili mehanička olovka za crtanje skice; gumica za ispravljanje pogrešaka; tehnička olovka za isticanje već nacrtane skice; olovke za retuširanje crteža.

L.A. IN-formator: Što vas inspirira za stvaranje ove vrste umjetnosti?
Nikola: Moja motivacija proizlazi iz želje da je svaki moj novi crtež što bolji. O ovoj tehnici sam prvi put saznao na YouTubeu od poznatog umjetnika Vexxa. On je  svladao ovu tehniku, iako koristi niz drugih tehnika crtanja. Kasnije sam saznao i za druge umjetnike. Crtam uz glazbu i moji crteži ne bi bili isti bez glazbe.

Nikolini Doodle crtež

L.A. IN-formator: Stvarate li svoje crteže ili vam netko pomaže?

Nikola: Na samom početku gledao sam tutorijale  na web stranicama raznih svjetski poznatih umjetnika. Sad kad više nisam početnik, više mi ne trebaju takvi izvori jer  imamo puno ideja za moje buduća djela.

L.A. IN-formator: I na kraju, željeli bismo vas pitati jeli zanimljivo raditi u takvoj tehnici crtanja?

Nikola: Naravno, zanimljivo je, ali kod nas  ta tehnika baš nije poznata, niti se razvija. Ne mogu garantirati što će se slijedeće dogoditi, ipak imam samo 12 godina  i nitko ne zna što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Ukoliko će se ovaj umjetnički pravac razvijati u Makedoniji, možda će moj sadašnji hobi biti moja buduća profesija.

Kao što vidite, ovaj mladi umjetnik kojem je  Doodle tehnika za sad hobi  nije samo talentiran, već i on ima velike ambicije za svoju budućnost. Prijatelji ga smatraju darovitim i dive mu se.

Autor teksta i fotografija : A. Grivcevska (7-4 grade)

Originalni članak objavljen je u digitalnom školskom listu: in-formator

Must Read

Naša novinarka Amadea, počela se baviti i plesom

Dio svog slobodnog vremena, naša novinarka Amadea Bošnjak odnedavno provodi učeći plesati.  U plesnu školu Plesnog centra Ritam upisala se lani u...

Hodajući razredom s povezom na očima, shvatili smo kako je slijepim osobama

U projektu "Senzibilizacijom do integracije" učimo o toleranciji prema osobama s invaliditetom Nije jednostavno kretati se razredom...

Čak 8 naših sadašnjih i bivših učenika svira u čuvenom Tamburaškom orkestru GŠ Alberta Štrige

Križevački brand Igor Kudeljnjak voditelj orekstra: Naš uspjeh nisu samo prve nagrade već i to što je...

Članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu – dječji glas bi se trebao više čuti

Putem Skype-a razgovarali smo s troje  zagrebačkih gimnazijalaca koji su nedavno svoje mišljenje o dječjim pravima  imali priliku iznijeti u Hrvatskom...

Poštarska ba(j)ka

Jedno od zanimanja koja se polako mijenjaju su i poštari Od lektire do...