Home Gost urednik Tako mlad, a tako talentiran

Tako mlad, a tako talentiran

Nikola Tushevski crta u Doodle tehnici

Učenik Nikola Tushevski, iz Osnovne škole “Gligor Prilicev” iz Železare (gradska četvrt u gradu Skopju), ističe se svojim nevjerojatnim talentom. Iako ima samo 12 godina, ovaj mladi umjetnik pun je motivacije, nadahnuća i ambicija.

L.A. IN-formator: Kakvu tehniku koristite? Može li svatko crtati ovom tehnikom?
Nikola: Tehnika kojom crtam zove se “Doodle”. Ovaj tehnika  podrazumijeva apstraktno crtanje na temelju ponavljajući elemenata, uzoraka. Naravno, bilo tko može crtati ovako, samo je pitanje želje i dotjerivanja tehnike crtanja.

Nikola Tushevski

L.A. IN-formator: Što je sve potrebno za izradu tako očaravajućih crteža?

Nikola: Za izradu takvih crteža potrebni su olovka ili mehanička olovka za crtanje skice; gumica za ispravljanje pogrešaka; tehnička olovka za isticanje već nacrtane skice; olovke za retuširanje crteža.

L.A. IN-formator: Što vas inspirira za stvaranje ove vrste umjetnosti?
Nikola: Moja motivacija proizlazi iz želje da je svaki moj novi crtež što bolji. O ovoj tehnici sam prvi put saznao na YouTubeu od poznatog umjetnika Vexxa. On je  svladao ovu tehniku, iako koristi niz drugih tehnika crtanja. Kasnije sam saznao i za druge umjetnike. Crtam uz glazbu i moji crteži ne bi bili isti bez glazbe.

Nikolini Doodle crtež

L.A. IN-formator: Stvarate li svoje crteže ili vam netko pomaže?

Nikola: Na samom početku gledao sam tutorijale  na web stranicama raznih svjetski poznatih umjetnika. Sad kad više nisam početnik, više mi ne trebaju takvi izvori jer  imamo puno ideja za moje buduća djela.

L.A. IN-formator: I na kraju, željeli bismo vas pitati jeli zanimljivo raditi u takvoj tehnici crtanja?

Nikola: Naravno, zanimljivo je, ali kod nas  ta tehnika baš nije poznata, niti se razvija. Ne mogu garantirati što će se slijedeće dogoditi, ipak imam samo 12 godina  i nitko ne zna što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Ukoliko će se ovaj umjetnički pravac razvijati u Makedoniji, možda će moj sadašnji hobi biti moja buduća profesija.

Kao što vidite, ovaj mladi umjetnik kojem je  Doodle tehnika za sad hobi  nije samo talentiran, već i on ima velike ambicije za svoju budućnost. Prijatelji ga smatraju darovitim i dive mu se.

Autor teksta i fotografija : A. Grivcevska (7-4 grade)

Originalni članak objavljen je u digitalnom školskom listu: in-formator

Must Read

Oprez – pojavila se nova verzija opasne igre Plavi kit, zove se Jonathan Galindo

Nakon opsanih igrica Plavi kit i Momo nedavno se pojavila slična, također vrlo opasna igrica. Zove se Jonathan Galindo. Kao i njeni...

Što djeca kažu o lažnim vijestima

Istraživanje je u  travnju provela organizacija Save the Children Romania Globalna pandemija uzrokovana novim virusom Covid 19 dovela...

Na rastanku četvrtaša i učiteljice Marine Golec bilo i suza

Bilo je svakakvih situacija u ove protekle 4 godine, ali zapamtite da vas sve volim i da vam želim sve najbolje. Želim...

Ovogodišnja generacija osmaša ipak održala tradiciju i tiskala majice

Unatoč posve drugačijoj školskoj godini od ostalih, neke tradicije ipak su se održale. Nakon nedavnog susreta zbog upisa, danas zadnjeg dana nastave...

Facebook zna sve o vama

Facebook zna sve o vama Na primjeru kampanje za  videoigru, Watch Dogs, nenamjerno je otkriveno u kojoj su mjeri...