Home Gost urednik U Ćićevcu je otvorena Inkluzivna kuća za djecu i mlade

U Ćićevcu je otvorena Inkluzivna kuća za djecu i mlade

Ćićevac je malo mjesto u kojem nema puno mjesta za druženje. Zato su članovi Udruge Okular došli na ideju da jednu običnu sobu u centru grada pretvore u prostor u kojem će djeca provoditi svoje slobodno vrijeme, družiti se i igrati se.


Projekt je započeo početkom 2019. Kako bi prikupili novac, na Međunarodni dan žena – 8. ožujka, udruga je organizirala proslavu u lokalnom restoranu i uputila javni poziv zainteresiranima da pomognu u ovom projektu. Puno ljudi se odazvalo pozivu i bilo je sjajno. Prikupljeno je oko 40.000 dinara (oko 340 €).


Dva mjeseca kasnije, 19. svibnja, u hotelu „Plaža“ u Varvarinu organiziran je dobrotvorni bal. Bila je to velika proslava kojoj su prisustvovali li gradonačelnici okolnih općina, kao i mnogi gospodarstvenici.

Naš gradonačelnik, naši umjetnici i nekoliko učenika naše škole naslikali su slike koje su prodane na aukciji. Taj će se događaj dugo pamtiti.  U toj i prethodno spomenutoj akciji prikupljeno je više od 500.000 dinara (4.270 €) za opremanje Inkluzivne kuće.  Na zidovima inkluzivne  kuće za djecu i mlade  nacrtana je kuća od opeke, gdje je svaki donator dobio “svoju vlastitu ciglu”, tj. ciglu sa svojim imenom.

Nekoliko mjeseci kasnije, naša je Inkluzivna kuća dobila svoj konačni izgled. Otvorena je 2. prosinca 2019., a na otvaranje su pozvanti svi donatori, učitelji i učenici.

U Inkluzivnoj kući za djecu i mlade održavat će se radionice na različite teme, turniri i različite druge aktivnosti za djecu i mlade iz  Općine Ćićevac.

Autor: Sanja Ivanović

Originalni članak objavljen je u digitalnom školskom listu Đačka iskra i dostupan je na slijedećoj poveznici

Must Read

Što djeca kažu o lažnim vijestima

Istraživanje je u  travnju provela organizacija Save the Children Romania Globalna pandemija uzrokovana novim virusom Covid 19 dovela...

Na rastanku četvrtaša i učiteljice Marine Golec bilo i suza

Bilo je svakakvih situacija u ove protekle 4 godine, ali zapamtite da vas sve volim i da vam želim sve najbolje. Želim...

Ovogodišnja generacija osmaša ipak održala tradiciju i tiskala majice

Unatoč posve drugačijoj školskoj godini od ostalih, neke tradicije ipak su se održale. Nakon nedavnog susreta zbog upisa, danas zadnjeg dana nastave...

Facebook zna sve o vama

Facebook zna sve o vama Na primjeru kampanje za  videoigru, Watch Dogs, nenamjerno je otkriveno u kojoj su mjeri...

Četvrtaši učili o moći slike

Radionicu su pripremili naši Erasmus+ partneri iz Rumunjske Slavna influencerica Kylie Jenner, na fotografiji na kojoj je slučajno...