Home Gost urednik U Ćićevcu je otvorena Inkluzivna kuća za djecu i mlade

U Ćićevcu je otvorena Inkluzivna kuća za djecu i mlade

Ćićevac je malo mjesto u kojem nema puno mjesta za druženje. Zato su članovi Udruge Okular došli na ideju da jednu običnu sobu u centru grada pretvore u prostor u kojem će djeca provoditi svoje slobodno vrijeme, družiti se i igrati se.


Projekt je započeo početkom 2019. Kako bi prikupili novac, na Međunarodni dan žena – 8. ožujka, udruga je organizirala proslavu u lokalnom restoranu i uputila javni poziv zainteresiranima da pomognu u ovom projektu. Puno ljudi se odazvalo pozivu i bilo je sjajno. Prikupljeno je oko 40.000 dinara (oko 340 €).


Dva mjeseca kasnije, 19. svibnja, u hotelu „Plaža“ u Varvarinu organiziran je dobrotvorni bal. Bila je to velika proslava kojoj su prisustvovali li gradonačelnici okolnih općina, kao i mnogi gospodarstvenici.

Naš gradonačelnik, naši umjetnici i nekoliko učenika naše škole naslikali su slike koje su prodane na aukciji. Taj će se događaj dugo pamtiti.  U toj i prethodno spomenutoj akciji prikupljeno je više od 500.000 dinara (4.270 €) za opremanje Inkluzivne kuće.  Na zidovima inkluzivne  kuće za djecu i mlade  nacrtana je kuća od opeke, gdje je svaki donator dobio “svoju vlastitu ciglu”, tj. ciglu sa svojim imenom.

Nekoliko mjeseci kasnije, naša je Inkluzivna kuća dobila svoj konačni izgled. Otvorena je 2. prosinca 2019., a na otvaranje su pozvanti svi donatori, učitelji i učenici.

U Inkluzivnoj kući za djecu i mlade održavat će se radionice na različite teme, turniri i različite druge aktivnosti za djecu i mlade iz  Općine Ćićevac.

Autor: Sanja Ivanović

Originalni članak objavljen je u digitalnom školskom listu Đačka iskra i dostupan je na slijedećoj poveznici

Must Read

Nema škole za vlogere, ali za uspješano vloganje potrebno je puno različitih znanja

Da bi se živjelo od vloganja treba imati minimalno 100.000 pretplatnika Prije nekoliko dana pisali smo...

Dva medvjeda oslobođena iz privatnog zatočeništva, a za još 3 Prijatelji životinja “vode bitku”

Bruno, Mrki i Ben zatočeni su u Korenici Prošli petak radi snimanja našeg novog filma posjetili smo...

O probemu krivotvorenih proizvoda učili u kazalištu

Još jedan zanimljiv tekst poslali su nam naši eTwinning partneri iz talijanske škole ICS “G. Bertolotti” iz grada Gavardo u...

Osmogodišnji YouTuber Rayan Kaji lani zaradio 26 milijuna dolara

Treća na listi najplaćenijih Youtubera je Ruskinja Anastasia Radzinskaya Biti YouTuber  odnosno vloger više nije samo hobi, nekima...

Dvorac Hohensalzburg zaštitni je znak Salzburga – grada čuvenog skladatelja Mozarta

Amadea Bošnjak prisjeća se svog boravka u gradu u kojem radi njen tata Moj tata radi u Slazburgu...