Home O nama Gotovo trećina bivših osmaša upisala trogodišnje škole

Gotovo trećina bivših osmaša upisala trogodišnje škole

Upisi u srednje škole

U prošlogodišnjoj generaciji osmaša bilo je samo 32 učenika, a najviše njih školovanje nastavlja u Srednjoj školi “Ivan Seljanec”  u Križevcima

Ema Fiket, naša osmašica iz prethodne generacije bila je prvoplasirana po broju bodova na upisima u prvi razred općeg smjer  Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Drugo mjesta, ali u prirodoslovno matematičkom smjeru dijele naši bivši osmaši Patrik Benčak i Antun Bračun. U gimnazije su se upisale samo još dvije naše bivše osmašice. Antonija Poljak u prirodoslovno matematički smjer Druge gimnazije Varaždin, a Ivona Paček u opći smjer križevačke gimnazije. No, Ivona će kao i Antun paralelno pohađati još i Glazbenu školu Alberta Štrige, Križevci gdje su upisali smjer za glazbenika-tamburaša.

Od ukupno 32 učenika prošlogodišnje generacije osmaša u  varaždinskim školama školovanje će nastaviti još troje naših bivših učenika. Natalija Sedlar izabrala je hotelijersko-turistički smjer u Gospodarskoj školi Varaždin. U istoj školi samo u smjeru za ekonomiste školovanje nastavlja Laura Mikec, a Barbara Blagaj upisala je smjer za arhitektonskog tehničara u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu.

Troje učenika izabralo medicinsku školu

U Srednju školu s pravom javnosti u Maruševcu upisala su se 3 naša bivša osmaša

Za školovanje izvan Križevaca odlučilo se još samo petero učenika. U Srednjoj školi Koprivnica školovanje u smjeru za hotelijersko turističke tehničare školovanje  nastavlja Natalija Huzjak,  a ekonomski smjer upisala je Helena Kurtanjek. U Maruševcu, u njihovoj Srednjoj školi s pravom javnosti,  smjer za medicinske sestre/tehničare opće njege upisalo je troje učenika: Martin Hlebić, Antonija Srbljinović i Marinela Miklečić.  

Za križevačke škole odlučilo se ukupno 23, učenika. Uz već četvero spomenutih koji se opredijelili za Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog, ostali su se rasporedili u Srednju školu “Ivan Seljanec” i  Srednju gospodarsku školu. No, za razliku od prethodne godine kad se najviše naših učenika upisalo u Srednju gospodarsku, njih 12, ove godine samo je 4 naša bivša učenika upisalo tu školu. Jedan od njih, Karlo Peklić, upisao je mljekarski smjer koji je ova škola uspjela formirati nakon nekoliko godina pauze. Dvoje učenika Gospodarskoj je upisalo smjer za tehničare fitofarmaceute i jedan smjer za poljoprivrednog gospodarstvenika.

Najveći broj naših učenika, njih 15, upisalo se u Srednju školu “Ivan Seljanec”. Najpopularniji je bio smjer komercijalista u koji su se upisale četiri naše bivše učenice. Po dvoje naših učenika upisalo se u smjer  računalnih tehničara, kuhara i prodavača.  U novi smjer za keramičara oblagača upisao Patrik Ban, a također po jedan naš učenik školovat će se u smjerovima za  zidara i strojobravara.

Valja napomenuti da je ukupno 11 učenika upisalo trogodišnje škole, a oni koji su izabrali medicinske škole, u srednjoj školi provest će 5 godina jer su medicinske škole u Hrvatskoj od prije nekoliko godina petogodišnje.

Važno je reći i da su se svi naši učenici uspjeli upisati u prvom roku, a većina njih upisala je školu svog prvog izbora. To nije uspjelo samo dvojici učenika. Jedan od njih je upisao školu koja mu je bila druga na listi prioriteta, a jedan treću školu s liste prioriteta. /Paola Tukša, 8. a; foto: preuzeto s interneta/

U Srednju školu “Ivan Seljanec” u Križevcima upisalo se 15 naših bivših osmaša

Must Read

Bio sam žrtva nasilnog srednjoškolca, ali samo u filmu

Robert Šok piše o dojmovima s bjelovarskog  Malog DOKUartu Mislim da smo snimili dobar film...

U ponedjeljak svečanost u povodu početka izgradnje vrtića

Gradi se vrtić za 60 djece Nakon što je proljetos započela gradnja dječjeg vrtića u Fodrovcu, ovih  dana...

Nasilje je česta tema malih filmaša

Na 57. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prikazano 89 filmova Da bi snimali dobre filmove važno je gledati...

Pjevali smo i plesali na kalničkom Danu škole

OŠ Kalnik jučer je obilježavala Dan škole, a naš zbor i plesna skupina nastupili su kao gosti na njihovoj priredbi. Tom smo prilikom, osim...

Najveća i najljepša močvara

Stručnjaci predviđaju da bi najveća močvara na svijetu mogla nestati za 50 godina Više od 40 posto ukupnog broja...