Home Predstavljamo Dječje gradsko vijeće Capursa o problemu migracija

Dječje gradsko vijeće Capursa o problemu migracija

Drugi dan Erasmus+ razmjene u Italiji

Mali vijećnici zalažu se za human odnos prema migrantima

U regiji Apulia postoji Komisija za film koja se brine o filmskoj produkciji u regiji, festivalima i promociji regije putem filma. U njihovom prostoru u Bariju učili smo kako pripremiti filmsku video kritiku. Pripremali smo kritiku za kratki film “Jonatan” redatelja Ridlya Scotta.

Nije to bio baš jednostavan zadatak, pogotovo što smo svoju kritiku trebali snimiti na engleskom. Nakon poduže rasprave o filmu svaka od četiri grupe uspjela je završiti zadatak te smo potom naše kratke uratke svi zajedno gledali na velikom platnu.

Luka Šok

U popodnevnim satima drugog dana naše razmjene bili smo na prijemu kod gradonačelnika Francesca Crudele. Prijemu su prisustvovali i članovi dječjeg gradskog vijeća koji su pred nama održali kratku raspravu o problemu migracija. Poruka njihove rasprave  bila je da se prema migrantima treba odnositi humano i bez predrasuda.

Na prijemu smo dobili i poklone od gradonačelnika, a koordinatori su darivali gradonačelnika. Jedan od hrvatskih poklona gradonačelniku bio je magnet s likom nogometaša Luke Modrića.

Večer smo proveli ponovno uz odličan koncert nazvan Concert Pianofortiamoci 2019 SoundtrEX. Filmsku glazbu svirali su bivši učenici škole u Capursu. Troje od njih sad su studenti Muzičke akademije u Bariju na što su posebno ponosni njihovi voditelj Giuseppe Di Pinto i Giuseppe Massarelli, koji se i sam bavi izvođenjem filmske glazbe. /Leona Peklić; Patrik Benčak; foto: S. L./

Više fotografija dostupno je u kratkom Kizoa filmu na poveznici

http://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d270753020k5955820o1l1/erasmus-students-exchange—-italy—14-5-2019

Must Read

Clickbait naslovima cilj je zarada

Radionica o naslovima pripremljena je u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" Da...

I umjetnici trebaju jesti

Na radionici o autorskim pravima učili smo o piratstvu i plagiranju  Ukoliko za izradu ...

Što misle naši učitelji i učenici o mogućnosti uvođenja “male mature”

Anketa - Učitelji slično razmišljaju, učenici podijeljeni Nekoliko posljednjih dana u medijima se...

Zbog korona virusa novinarska grupa počela raditi online

Putem Skypea, aplikacije za video konferencije, u subotu (19. rujna) održali smo prvi sastanak novinarske grupe u ovoj školskoj godini.

Hrvatski automobili su među najvećim zagađivačima zraka u EU

Uz sutrašnji Dan bez automobila razmislimo što se sve može učiniti za kvalitetniji zrak Automobili stanovnika Hrvatske...