Skip to Content

Godine 2034. tuširanje samo jednom u 3 mjeseca

 (r)educirajmo

GODINE 2034. TUŠIRANJE SAMO JEDNOM U 3 MJESECA

Ovo važi samo za Bibija i Bubija glavne likove predstave Kerekesh teatra

Možete li zamisliti da se kupate jednom u 3 mjeseca i da voda košta 99,99 kuna? Zasad to još nije tako, osim u predstavi “r)educirajmo” Kerekesh teatra koju smo gledali u četvrtak, 21.3. u Vatrogasnom domu Miholec.

Rijetko su se kupali Bibi i Bubi (glume ih Jan Kerekeš i Matko Knešaurek), prijatelji koji su se često družili na smetlištu. Radnja se događa 2034. godine, a dvojica prijatelja žele smećem zatrpani svijet spasiti sastavljajući podmornicu kojom će pronaći škrinju.

U škrinji se ne nalazi blago, već tajna formula za spašavanje svijeta od zagađenja. Osim što je planet u 2034. jako zagađen, problem je što većina djeca ne pohađa školu. Jedan od njih je i Bibi. Njegov prijatelj Bubi, koji je pohađao školu, želio je ići na maturalac jer mu je  simpatija obećala poljubac ako se istušira. Bubi ipak ne ode na maturalac, nego ide sa svojim prijateljem Bibijem u potragu za tajnom formulom. Nakon što su ju pronašli, osnovali su najveće reciklažno poduzeće na svijetu.

Kroz navedeni zaplet glumci su nam na duhovit način prikazali probleme koji bi se mogli pojaviti ako ne poštujemo i ne čuvamo prirodu. Neki od problema na koje su nas upozorili su:

– da sa svom plastikom koja trenutno pluta Tihim oceanom može napraviti 25 otoka veličina Hrvatske

-da ukoliko u vrlo zagađenom gradu udišemo zrak cijeli dan, to je kao da smo popušili 100 cigareta

– da bi svijet mogli nahraniti 3 puta velikim količinama hrane koju stanovnici Europe i Amerike svake godine bace u smeće

-da 4 litre motornog ulja može zagaditi 4 500 000 litara vode.

Ovo je bila zabavna kazališna predstava, ali i ujedno sat ekologije. Zabavljajući se naučili smo da moramo štititi prirodu ukoliko želimo da ona štititi nas. /Karla Ferenčak, 8.a i Luka Šok, 6.a; foto: Kristijan Remenar/