Skip to Content

S glumicom i glazbenikom svirali na “smeću”

Reciklasičari za ljepšu našu

S GLUMICOM I GLAZBENIKOM SVIRALI NA “SMEĆU”

Glumica Petra Težak i glazbenik Miro Manojlović u srijedu (13. 2.) gostovali su u 7. a i 7.c kako bi nas poučili  svirati na  starim bocama, konzervama i drugim stvarima koje mi uobičajeno zovemo smećem. Ta zabavna radionica u društvu spomenutih umjetnika bila je ustvari nagrada za ono što smo već sami pokušali krajem školske godine kroz našu grupu Glazboelektrana.

Motiv za  naš pokušaj sviranja na otpadnim stvarima bio je ekološko edukativni-glazbeni natječaju „Reciklasičari za ljepšu našu“ Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH.

Ekipa Glazboelektrane  koju su činile Elena Bošnjak, Magdalena Santo, Jelena Poljak, Helena Kemenović, Helena Hrgovan, Marta Sokol, Iva Šantić, Leona Peklić i Josipa Mikec tad su osmislile i “odsvirale” na različitim starim bocama i konzervama melodiju. Učiteljica Ivana Šiković snimila je taj uradak a i  poslala ga na navedeni natječaj.

Naša je “skladba” bila dovoljno dobra  za osvajanje nagradne radionice i upravo zato su nas u srijedu posjetili glumica Težak i glazbenik Manojlović. Oni su na radionici postali dirigent  i asistentica dirigenta i na vrlo duhovit način su nas upozorili na potrebu recikliranja.

Zajedno smo osmislili snimili i kratku “skladbu” Putovanje sreće kroz smeće i kroz to zabavno iskustvo naučili smo kako na starim konzervama, bocama…dobiti tonove slične tonovima pravih glazbenih instrumenata. /Leona Peklić; foto: Ivana Šiković/