Skip to Content

Ljepota je u različitosti

Web alat Genial.ly

Ljepota je u  različitosti


O različitosti i toleranciji 6 učenica  naše škole imat će prilike učiti tijekom učeničke razmjene u sklopu našeg Erasmus+ projekta u Španjolskoj od 27. siječnja do 2. veljače. Sigurno će biti zahtjevno, ali i zanimljivo boraviti među djecom koja govore različite jezike i imaju drugačiju kulturu i običaje  od naših.

Izvijestit ćemo o tome kako nam je bilo, a u ovom tekstu donosimo primjer kako se o toleranciji i različitosti može učiti u školi i to uz pomoć filma “Ljepota je u različitosti”. Film su snimili  učenici iz OŠ Marije Jurić Zagorka iz Zagreba, a u sklopu Erasmus+ projekta “Small step for film, a big one for European citizenship” gledali su ga učenici 6. a.

Neki od njih su pripremili kratke komentare filma u web alatu Genial.ly. Vrlo jednostavan za upotrebu ovaj alat pruža mogućnost izrade prezentacija, umnih mapa, info grafika i kvizova i brojne predloške koji će vam pomoći pri izradi vaših uradaka.  Kad radite prezentaciju ne trebate se opterećivati jeste li je spremili jer se vaš rad automatski sprema.

Na poveznici ispod teksta potražite upute za rad u alatu Genial.ly te komentare filma Dominka Đurina, Filipa Občevića i Luke Šoka. U njihovim prezentacijama potražite i poveznicu film “Ljepota je u različitosti”.  / S. L.; fotografija iz filma/

https://view.genial.ly/5bd81bb21efcf505106512e3/razlicitost-je-lijepa upute za Genial.ly

https://view.genial.ly/5bea83dddac5315ad0c94366/komentar-filma-by-dominik-durin  Dominik Đurin

https://view.genial.ly/5be934084bb89053037a51b0/untitled-genially Filip Občević

https://view.genial.ly/5be9624fdac5315ad0c79810/untitled-genially  Luka Šok