Skip to Content

U Piktochartu o reklamama koje nas šamaraju

Web alati

U PIKTOCHARTU O REKLAMAMA KOJE NAS ŠAMARAJU

Reklame su svakodnevno prisutne u našim životima, baš poput medija koji ih objavljuju i uglavnom se od njih financiraju.

O reklamama smo imali prilike razgovarati na satu razredne zajednice nakon gledanja kratkog igranog filma “I ovce i novce” koje su snimili učenici OŠ Ivanke Truhar Fužine.

Ovaj duhoviti film smo komentirali u web 2 alatu Piktochart.  Taj alat s puno različitih grafičkih rješenja omogućava izradu infogrfika, prezentacija ili A4 postera koje je moguće tiskati. Za one koje žele već gotova grafička rješenja alat nudi i puno različitih predložaka u koje se može ubaciti pripremljeni tekst.

Piktochart je jedan od rijetkih web alata koji omogućava javno i privatno spremanje na internetu, a može ih se spremiti i u JPG i PNG formatu na računalo. Omogućuje i zajednički rad na prezentaciji. Ta mogućnost važi za plaćenu verziju programa, ali može se iskušati i besplatno u razdoblju do 30 dana.  

Ispod teksta pogledajte upute za izradu Piktochart plakata i radove učenica: Mihaele Pacur, Karle Ferenčak i Lucie Ledinski. Poslušajte i emisiju o reklamama koju su 2014. pripremili naši bivši učenici Ana-Marija FerenčakAntonija KosVeronika Puškar i Ivan Zelić.

Dodali smo i nekoliko poveznica za one koji žele više saznati o reklamama i njihovom utjecaju na mlade. Sve tekstove o reklamama napisali su bivši učenici naše škole. /Mihaela Pacur, 8.a; foto: iz filma “I ovce i novce”/

https://create.piktochart.com/output/35451260-piktochart-upute-copy

https://create.piktochart.com/output/26349331-have-the-cake-and-eat-it-too Karla Ferenčak
https://create.piktochart.com/output/26357808-and-sheep-and-money   Mihaela Pacur

https://create.piktochart.com/output/26498425-i-ovce-i-novce-conflict-copy  Lucia Ledinski

https://soundcloud.com/user415408116/djeca-i-reklama-emisija