Skip to Content

Izvrsni čitači natjecali se čitanju naglas

Mjesec knjige

IZVRSNI ČITAČI NATJECALI SE U ČITANJU NAGLAS

Natjecatelji četvrtaši

Ukupno 22 učenika sudjelovalo na natjecanju

Neki učenici nižih razreda izvrsno čitaju i tekstove koje nikad prije nisu vidjeli. Na našem školskom natjecanju u čitanju na glas to je posebno bilo uočljivo kod pobjednica, trećašice Ive Beloše i četvrtašice Lare Trušček. Doznali smo to od članica povjerenstva za smjenu B – Dubravke Kos i Marine Golec.

Natjecanje je održano jučer i danas u školskoj knjižnici. U kategoriju petih razreda pobjednica je bila učenica 5. b Petra Kušec. Ona je jednako uvjerljivo i izražajno pročitala oba teksta i to bez ijedne greške. Također izvrsno bez ijedne greške u oba teksta,  pripremljenom i nepripremljenom,  čitala je i učenica Anastazija Blagaj, no ona je pročitala nekoliko riječi manje, a u ovom se natjecanju uz točnost mjerila i brzina čitanja.

U kategoriji šestih razreda pobijedio je učenik 6. b Bojan Lučki, koji je bio bolji u nepripremljenom tekstu. U prvom pripremljenom na trenutak se zbunio i šutio zbog čega je pročitao manje riječi nego u tekstu kojeg nije imao prilike vidjeti prije natjecanja. To smo doznali od članica povjerenstva za B smjenu Nataše Tumpak Brčić i Blaženke Svobode.

Natjecanju je pristupilo 22 od 23 prijavljena učenika. Najaviše je bilo četvrtša i petaša, po 7. Natjecala su se po 4 šestaša i trećaša. U kategoriji sedmaša najtecala se samo Iva Šantić, koja je također bila izvrsna u čitanju ulomaka iz romana “Gospodar munja” Ivice Ivanca.

Trećaši su čitali “Sijač sreće” Božidara Prosenjaka, četvrtaši ulomke iz romana “Nemam vremena” Sanje Pilić. Natjecatelji iz petih razreda čitali su ulomke iz romana “Djevojčica koja je preskočila nebesa” Zorana Pongrašića, a šestaši “Zvonka zmaj i tri kavalira” Branke Primorac. /Leona Peklić, 7.c, foto: S.L./

Natjecatelji iz trećeg razreda

Iva Beloša – pobjednica u kategoriji treći razred

Iva Jelušić- treći razred

Julija Ban- treći razred

Leonardo Pečnik – treći razred

Lara Trušček – pobjednica u kategoriji četvrti razred

Sonja Plavec – četvrti razred

Karla Kos – četvrti razred

Marija Senko – četvrti razred

Fran Košutić – četvrti razred

Lea Hrandek – četvrti razred

Valerija Puškar – četvrti razred

Petra Kušec – 5.  b – pobjednica u kategoriji petih razreda

Anastazija Blagaj – 5. b

Josipa Đuran – 5. a

Helena Črnek – 5. a

Helena Hlebić – 5. a

Nela Šantatić – 5. a

Bojan Lučki – 6. a – pobjednik u kategoriji šestih razreda

Lorena Benčak –  6. b

Ines Prepolec – 6. a

Filip Občević – 6. a

Iva Šantić – 7. c

Učiteljice Marina Golec i Dubravka Kos -članice povjerenstva