Skip to Content

Općina Sveti Petar Orehovec kupila udžbenike osnovcima

Donacija

OPĆINA SVETI PETAR OREHOVEC KUPILA UDŽBENIKE OSNOVCIMA

Zahvaljujući Općini Sveti Petar Orehovec roditelji čak 253 učenika naše škole nisu trebali kupiti udžbenike. Naime, Općina je ove godine iz svog budžeta izdvojila novac za nabavku  udžbenika onim učenicima koji su svoje knjige ostavili u školi.

Za sad je Općina izdvojila oko 98,000 kuna za udžbenike s tim da u taj iznos nisu uračunati udžbenici iz informatike koji još nisu stigli. Osim udžbenika za veći dio učenika, Općina je nabavile i likovne mape za svih 340 učenika naše škole. Također su nabavili i geografske mape za sve učenike petih razreda. Najbolje su prošli učenici prvih razreda za koje je Općina osim udžbenika nabavila i sve potrebne radne bilježnice. Prvašići su dobili sve nove udžbenike dok će ostali učenici imati nešto novih, koje je kupila Općina,  i nešto starih koje su u školi ostavili učenici prethodne generacije.

Općina prvi puta na ovakav način sudjeluje u nabavci udžbenika za učenike naše škole. Valja napomenuti da su veliki posao odradili i naši učitelji. Oni su za vrijeme praznika pregledali udžbenike koje je vratilo 253 učenika, razvrstali ih i dodali im potrebne nove udžbenike te su nas učenike udžbenici, u ponedjeljak prvog dana nastave, dočekali u našim učionicama. /Paola Tukša, 7.a; foto: S.L./