Skip to Content

Putujemo u Sinj, Bol, Bjelovar i Dubrovnik

Filmski festivali

PUTUJEMO U SINJ, BOL, BJELOVAR I DUBROVNIK

Marko Puškar snimao je film o vuzmicama

Naši filmaši  tijekom rujna i listopada putovat će na čak 4 festivala dječjeg filmskog stvaralaštva i to u Sinj, Bol, Bjelovar i Dubrovnik. Prvo putuju u  Sinj  od 26. – 28. rujna 2018. U Sinju će filmsku grupu predstavljati  4 učenika jer su na Smotru hrvatskoga školskoga filma pozvana 2 filma naših filmaša: Socijalne samoposluga Sveti Marko Križevčanin i Nek’ se tradicija ne zatrgne.

Na tim će nas festivalima predstavljati po jedan učenik, a jedan učenik predstavljat će našu filmsku grupu i na festivalu Mali DOKUart  u Bjelovaru. Tamo je pozvan film Mladi vrijede više, kojeg su filmaši kao i Socijalnu samoposlugu snimili za potrebe našeg Erasmus+ projekta “Small step for film, a big one for European citizenship” (“Mali korak za film, veliki za europsko građanstvo”).

Poziv na Mali DOKUart filmašima je vrlo značajan jer pozivnica na festival omogućava i besplatni boravak jednog filmaša na filmsku  radioniciu koja će se u Bjelovaru održati od 6. – 12. listopada. /Karla Ferenčak, 8.a; foto: S.L./