Skip to Content

Bivši osmaši izabrali 23 različita zanimanja

 

Upisi u srednje škole

BIVŠI OSMAŠI IZABRALI 23 RAZLIČITA ZANIMANJA

Prošlogodišnja generacija osmaša

Najviše upisanih u smjerove za zanimanja fitofarmaceuta i komercijalista

U čak 23 smjera u 15 škola upisali su se učenici naše prošlogodišnje generacije osmaša koja je brojila 41 učenika. Među njima je i Helena Kralj, naj učenica generacije  koja je odabrala dva zanimanja. Naime, ona se uz Opću gimnaziju u Križevcima upisala i u smjer za zanimanje glazbenik pjevač u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima. Ona je ove godine jedina koja je upisala srednju glazbenu dok smo prošle godine imali čak 5 glazbenjaka.

Među smjerovima koje  su odabrali učenici naše prošlogodišnje generacije osmaša, najpopularniji je smjer za zanimanje fitofarmaceut. U taj se smjer upisalo 6 učenika.

Na drugom mjestu po broju upisanih je smjer za zanimanje komercijalista. U taj se smjer upisalo o 5 učenika. Treće mjesto s po 3 upisana učenika dijele smjer za zanimanje mehaničar poljoprivredne mehanizacije i smjer za zanimanje medicinska sestra opće njege. U sve ostale smjerove upisalo se po dva ili jedan učenik.

Za razliku od prošle godine kad se najviše naših učenika  upisalo u Srednju školu “Ivan Seljanec” (njih 24 od ukupno 56 učenika u generaciji) ove godine u Seljanec se upisalo 11 učenika. Najviše  upisanih, njih 12, upisalo se  u Srednju gospodarsku školu Križevci, a sa samo 3 upisana učenika na trećem  mjestu po broju naših bivših osmaša je Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. U sve ostale škole upisao se po jedan ili dva učenika.

U varaždinskim školama 5 naših bivših osmaša

U Elektrostrojarksoj školi školovanje nastavljaju Marko Puškar, Dominik Pugar i Matija Kušec

Kad uspoređujemo broj upisanih po gradovima Križevci su s ukupno 28 upisanih na prvom mjestu. To je već tradicija s obzirom na blizinu Križevaca od Svetog Petra Orehovca. No, za razliku od prošle godine kad je Zagreb s 5 upisanih  bio drugi grad kojeg su za mjesto školovanja odabrali naši osmaši, sad je na drugom mjestu Varaždin. U Varaždinu će se školovati naših 5 bivših osmaša. Njih trojica Marko Puškar, Dominik Pugar i Matija Kušec izabrali su Elektrostrojarsku školu Varaždin. Puškar je izabrao smjer za medijske tehničare, Pugar za tehničara mehatronike, a Kušec će pohađati smjer za zanimanje računalni tehničar. Na trećem mjestu je grad Koprivnica gdje se upisalo  troje naših  učenika.  Marta Kurtanjek u Srednjoj školi Koprivnica pohađat će smjer za zanimanje medicinske sestre opće njege, Luka Pacur u Srednjoj školi Koprivnica izabrao je zanimanje kuhar, a Michael Vršak u Obrtničkoj školi Koprivnica upisao je smjer za zanimanje instalater grijanja i klimatizacije. U Zagrebu će se školovati samo 2 naše učenice.  Lucija Biljan upisala je  eksperimentalni smjer turistička gimnazija u Hoteljersko turičstičkoj školi, a Emanuela Poljak je u Školi za medicinske sestre Mlinarska izabrala smjer za zanimanje medicinska sestra opće njege.

Za nastavak školovanja Srednju školu Jelkovec izabrao je Stjepan Mekovec

Po prvi puta otkad pratimo upise naših bivših osmaša po jedan  naš učenik upisao se u Sesvete i Zelinu.  U Sesvetama u Srednjoj  školi Jelkovec, u smjeru za zanimanje računalni tehničar školovat će se Patrik Ban, a smjer za zanimanje stolar u Srednjoj škola Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini pohađat će Stjepan Mekovec. U Čakovcu  školovanje nastavlja Emanuela Koretić. Ona je u Graditeljskoj školi  upisala smjer za zanimanje tehničar geodezije i geoinformatike.

Valja napomenuti da su se svi naši bivši osmaši upisali u prvom roku, a samo njih 9 upisalo se u školu drugog izbora. Svi ostali upisali su se u smjerove koje su najviše željeli, tj. one koji su bili njihov prvi izbor. I na kraju podatak da se da se od ukupno 41 učenika, njih 14 upisalo u trogodišnje smjerove. /Iva Šantić, 7.c; foto: preuzeto s interneta i S.L./