Skip to Content

“Dinamovac” u našoj školi

Mihael Srbljinović igra za plave

DINAMOVAC U NAŠOJ ŠKOLI

Otkad igra za Dinamo u školi je dobio nadimak Purger

Mnogi dječaci sanjaju o tome da postanu nogometaši Dinama. Jedan učenik naše škole ostvario je taj svoj san,  ali  do ostvarenja sna vodio je put s puno odricanja i napornih treninga. Mihael Srbljinović, samozatajan učenik 8.a  razreda od nedavno trenira nogomet u NK Dinamo Zagreb. Iako svi znamo za njegovu ljubav prema nogometu, tu veliku vijest većina nas saznala je  s  portala prigorski.hr.  U  nastavku pročitajte  kako je došao  do Dinama i o njegovim planovima za budućnost.

1. Nogomet treniram od svoje šeste godine.

2. Do nedavno sam igrao za NK Križevce iz Križevaca, a od studenog 2017. za NK Dinamo.

3 – Dražen Kemenović

3. U NK Dinamo sam došao zahvaljujući svom bivšem treneru Draženu Kemenoviću koji je pozvao ljude iz Dinama da me vide. Tijekom dva mjeseca išao sam  na probe u Zagreb. Jučer sam prošao liječnički i to je to, sad sam član NK Dinama.

4. Sada igram za starije pionire, a nakon završetka ove polusezone postat ću kadet, a kadeti igraju prvu ligu. U ovoj pionirskoj igramo zagrebačku ligu.

5. Dosad sam s novom ekipom igrao samo prijateljske utakmice. Prva prava bit će 28. veljače protiv Lokomotive, no još ne znam hoće li me trener Miroslav Davidović uvrstiti u ekipu i hoću  li imati prilike igrati.

6. Treninge u Dinamu imam svaki dan od ponedjeljka do petka. Subotom su utakmice. Jedino je nedjelja slobodna.

9 – Tomislav Srbljinović

7. Na treninzima je naporno. Najteže mi padaju vježbe snage tj. sklekovi i trbušnjaci, ali ja volim nogomet i spreman sam na napore i odricanja.

8. Na treninge me najčešće vozi tata, a ponekad djed i stariji brat Kruno.

8 – Kruno Srbljinović

9. Moji uzori su moja braća. Od njih sam najviše i naučio o nogometu. Brat Kruno igra za  NK Koprivnicu, a mlađi brat Tomislav za NK Belupo.

10 – Luka Modrić

10. Od naših nogometaša najviše cijenim igru Luke Modrića i Marka Pjace, a od stranih nogometaša najdraži mi je Lionel Messi.

11. Najdraži dosadašnji uspjesi su mi igranje za reprezentaciju regije Sjever i naravno nagrade za  najboljeg igrača na  turnirima.

10 – Marko Pjaca

12. Cijenim i ženski nogomet. Igrao sam s djevojkama. U Dinamu ima i ženska ekipa i odlične su.

13. Želja mi je postati profesionalac, a moj plan za bližu budućnost je upisati se u srednju prometnu školu u Zagreb. Ta je škola u blizini Dinamovog stadiona, a u blizini je i kuća za igrače u kojoj mogu stanovati.

10 – Lionel Messi

14. Otkako sam počeo igrati za Dinamo u školi se ništa nije promijenilo, osim što su me kolege počele zvati Purger.

15. Moja poruka svima koje zanima sport je  slijedeća – treba biti ustrajan i imati puno volje u onom što radiš. /Paola Tukša, Leona Peklić, 6. a; foto : S. L. i preuzeto s interneta/

Mihael Srbljinović

Novinarke Paola Tukša i Leona Peklić i nogometaš Miahel Srbljinović