Home Kultura Djeca i roditelji zajedno čitali bajke i basne

Djeca i roditelji zajedno čitali bajke i basne

Radionica čitanja

Roditeljski sastanci u drugom razredu učiteljice Marine Golec i trećem razredu učiteljice Dubravke Kos  (u petak 24. 11. 2017.), bili su drugačiji nego inače. Drugačije je bilo jer prije razgovora o ocjenama, na roditeljskom smo bili i mi, učenici. Imali smo zajedničku radionicu. Što smo radili na radionici doznajte iz odgovora učenika drugih i trećih razreda.

Lara Trušček , 3. razred – U mojoj grupi čitali smo basnu “Noćna ptica i šišmiš”. Malo smo čitali mi, a malo roditelji. Zatim smo od kolaž papira trebali prikazati sadržaj basne koju smo čitali. Bilo je zanimljivo. Naša je grupa bila prva gotova. Na radionici je bio moj tata. Crtao je i izrezivao likove iz basne. On i kod kuće puno crta sa mnom.

Marija Senko, 3. razred – u mojoj grupi čitali smo basnu “Lav i lisica”. Nakon čitanja morali smo među nekoliko ponuđenih pouka odabrati pouku naše basne. Onda smo crtali i izrezivali likove. Roditelji su razgovarali i zajedno s nama izrezivali likove. Bilo je zabavno.

Barbara Dvečko
, 2. razred – Svatko od nas čitao je pred roditeljima dio bajke “Bratac i sestrica”. Malo su čitali i naši roditelji. Onda smo se podijelili u grupe. Jedni su imali zadatak bajku prikazati likovima napravljenim od papira, a neki prepričati bajku. Mi koji smo prepričavali morali smo izvlačiti brojeve. Ja sam izvukla broj tri  kao i Natalija Kos, mama učenika Jakova Kosa. Zato sam bajku prepričavala zajedno s njom. Ja sam ispričala uvod, a Natalija je pričala dalje. Ona me poučila kako da prepričam svoj dio.

Lana Harča, 2. razred – Ja sam bila u grupi koja je crtala. Naš je plakat narančasti, onaj prvi na panou. Luka, moj brat blizanac prepričavao je bajku s tetom Ivančicom  Ban, majkom moje prijateljice  Julije Ban. Na kraju su roditelji glasali tko je najbolje pričao i braco i Julijina  mama dobili su najviše glasova. Bilo mi je drago da su pobijedili. /Sonja Plavec, 3. razred; foto: S. L./

Radovi učenika i roditelja trećih razreda

Čita Marta Ban – 3. razred

Čita Ivan Tremski – 3. razred

Čita Fran Košutić – 3. razred

Grupa Lare Trušček, Antonija Mikeca i Adrijana Oraka 

Tata Ivica Trušček, nije samo crtao već je i promijenio vrijeme na satu

Radovi učenika i roditelja drugog razreda

Čita Barbara Dvečko – 2. razred

Čita Vanesa Fiket, pored nje  Lana Harča- 2. razred

Čita Jakov Kos –  2. razred

Čita Iva Beloša – 2. razred

Čita Ivan Ivšak- 2. razred

Must Read