Skip to Content

Na Sobočkoj smotri i naš film o Nigerijcu Princeu

Filmašice u Maloj Subotici

NA SOBOČKOJ SMOTRI I NAŠ FILM O NIGERIJCU PRINCEU

Sanela, Josipa Mikec, Magdalena Santo i Helena Kemenović

Naše domaćice bile su Sove – Hana i Sanela

Filmaši OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica bili su organizatori filmske smotre koju su nazvali Sobočka smotra filmova. U petak 10. 11. 2017., na njihov Dan škole,  Smotra je održana po drugi puta. Uz škole i filmske klubove s područja Varaždina i Čakovca, gosti smo bili mi i OŠ Ivane Trohar iz Fužina u Gorskom Kotaru.

U udobnim kino foteljama, krasne dvorane Doma za kulturu Mala Subotica,  nije bilo teško sjediti i odgledati 17 kratkih animiranih, dokumentarnih i igranih filmova pozvanih na II. Sobočku smotru filmova. Vrijeme je prošlo kao u trenu jer su filmovi bili zanimljivi, a neki od njih i vrlo smiješni, pa smo se i dobro nasmijali. Ponajviše je smijeha bilo za vrijeme gledanja filma “I ovce i novce” filmaša iz Fužina. Glasan pljesak dobili su naš film “Okus doma, gost ACES-a” i svi drugi filmovi uvršteni na Sobočku smotru kojoj je cilj poticanje medijske kulture.

No, naši domaćini potrudili su se da na svoj Dan škole medijsku kulturu promoviraju i s još dva zanimljiva događanja. U prostoru škole taj su dan ugostili izložbu Hrvatskog foto saveza nazvanu “Rovinj Camerom obscurom”. To je izložba crno bijelih fotografija Rovinja. Fotografije su snimljene pretečom današnjih foto aparata tzv. camerom obscurom, a snimali su ih članovi nekoliko udruga s posebnim potrebama na radionici u Rovinju 2015. Otvorena je i izložba “”S kiem i kak su se naši japeki i mamice igrali”. Ta je izložba rezultat istoimenog natječaja, na kojem su osim škole domaćina sudjelovale i brojne škole iz međimurske i okolnih županija. Osim fotografija izložene su i likovni te literarni radovi pristigli na natječaj.

Prostor filmaša OŠ Tomaša Goričanca

Navedene izložbe razgledali smo u društvu naših domaćica Hane i Sanele. One su “Sove” odnosno članice Sobočke organizacije volontiranja. Provele su nas i svojom lijepom školom u kojoj nam se osobito svidio prostor njihove filmske grupe koju zajednički vode učiteljice Nikolina Hampamer i Iva Mihalic. Da, dobro ste pročitali,  oni imaju prostor namijenjen samo filmskoj skupini i u njoj dva računala samo za filmaše.

Na otvorenju lifta

S našim domaćicama družile smo se i na priredbi u čast Dana škole. Na toj je priredbi zvijezda bila i Eni Sečan, učenica koja se od ove školske godine  školom moće jednostavnije kretati jer je škola ugradila lift. Svečano otvorenje lifta organizirano je nakon priredbe. /Magdalena Santo, 6.c; foto: Helena Kemenović, S.L./

 

Helena, Magdalena, Hana, Josipa i Sanela

Eni Sečan – za nastupa na priredbi u povodu Dana škole

Lift za osobe s invaliditetom u OŠ Tomaša Goričanca

Nastup malih folkloraša iz KUD-a “Zvon” Mala Subotica

Neki od proizvoda zadruge učenika OŠ Tomaša Goričanca

Filmašice pred vodoskokom ispred Doma kulture u Maloj Subotici