Skip to Content

Novo krilo škole prilagođeno osobama s invaliditetom

Pristupačnost

NOVO KRILO ŠKOLE PRILAGOĐENO JE OSOBAMA S INVALIDITETOM

Zahod za osobe s invaliditetom u našoj školi

Dječaci su našeg gosta Denisa Mariona iz Udruge SUMSI lani morali nositi uz stepenice. Naime, Marion je osoba s invaliditetom i problem je nastao već prilikom ulaska školu gdje su prva prepreka bile dvije stepenice.

Ulaz u školu više nema stepenica 

No, zahvaljujući jučer otvorenom novom krilu zgrade takva se situacije više neće dešavati jer osim dvije nove lijepe učionice i sanitarnih čvorova novo je to i što na ulasku u školu više nema stepenica.
Stepenica nema ni prema sanitarnom čvoru,  tamo se nalazi i zahod za osobe s invaliditetom, a jedan takav je i na prvom katu.

Sve je to posljedica novih zakona u građevinarstvu u skladu s kojima su građevinari obavezni voditi računa, te prilagoditi  građevine koje grade i za pristupačnost osobama s s invaliditetom. . To smo lani doznali od našeg gosta Mariona i drago nam je što ćemo ga idući puta moći ugostiti bez problema kakve smo imali prošli puta. Doduše u knjižnicu u kojoj smo lani imali predavanje i dalje ne bi mogao doći bez pomoći, ali nadamo se da će se u nekim budućim preuređenjima škole riješiti i problem pristupačnosti za osobe s invaliditetom i za prostore na katu škole. /Iva Šantić, 6.c; foto: I.Š./

Naši dugo iščekivani zahodi

Prilaz sanitarnom čvoru pristupačan je  za osobe s invaliditetom