Skip to Content

Načelnik Poljak na otvorenju  zahvalio učenicima i djelatnicima škole na strpljenju

Otvoreno novo krilo školske zgrade

NAČELNIK POLJAK NA OTVORENJU ZAHVALIO UČENICIMA I DJELATNICIMA ŠKOLE NA STRPLJENJU 

Učenica Amadea Bošnjak i župan Darko Koren

U novi prostor uloženo  oko 4 milijuna kuna

Novo krilo školske zgrade OŠ Sveti Petar Orehovec na prigodnoj svečanosti danas su simboličkim presijecanjem vrpce zajedno otvorili trećašica Amadea Bošnjak i župan Darko Koren.  U izgradnju novog krila išlo se zbog pucanja zidova odnosno poremećene statike zgrade i opasnosti za boravak učenika i djelatnika u tom krilu škole.

U novoizgrađeni prostor površine 485  metara četvornih  uloženo je oko 4 milijuna kuna, od čega je s oko 850.000 tisuća kuna sudjelovalo Ministarstvo regionalnog razvoja. Otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici, predstavnici izvođača radova, tvrtke “Radnik” te novinari .  Prisutni su bili i svi učenici i djelatnici škole, a upravo je njima na strpljivosti zahvalio načelnik općine Franjo Poljak, podsjetivši da se nastava tijekom posljednjih godinu dana održavala u otežanim uvjetima. Tome je osobito pridonijela  nemogućnost korištenja sanitarnih čvorova. Na boljim uvjetima za rad  u  školi, svima koji su na neki način pomogli da se izgradi novi prostor,  zahvalio je ravnatelj Stjepan Lučki.

Nakon prigodne priredbe uzvanici i učenici obišli su novo krilo zgrade u kojem su osim sanitarnih čvorova smješteni još i učionica hrvatskog jezika te učionica za predškolce. /Helena Kemenović, 6.c; foto: S.L./