Skip to Content

Sebastian Orak najbolji strijelac u ligi M14

Naj košarkaš

SEBASTIAN ORAK NAJBOLJI STRIJELAC U  LIGI M14

Sebastian Orak

Član KK “Radnik” je playmaker u svojoj ekipi, a ove je sezone zabio 314 koševa

Sedmaš Sebastian Orak jedan je od naših učenika sa zapaženim postignućima u izvanškolskim aktivnostima tijekom ove školske godine. On je uspješan košarkaš, a u ovom intervju pročitajte o njegovom uspjehu, uzorima i željama.

Kakvo si priznanje nedavno dobio kao igrač KK “Radnik”?
Početkom travnja na All Star utakmici lige mlađih kadeta(M14)  proglašen sam najboljim strijelcem lige za ovu sezonu.  To je liga u kojoj igramo s bjelovarskim i klubovima iz Virovitičko-podravske te naše Koprivničko-križevačke županije. Tijekom ove sezone zabio sam 314 koševa od čega 14 trica.

Čuli smo da to nije tvoje prvo priznanje?
U istoj sam ligi prošle sezone proglašen najboljim igračem All Star utakmice.

Otkad igraš za KK Radnik?
Počeo sam u trećem osnovne nakon poziva učitelja Saše Šikića i mojih prijatelja Atilia Sante i Dominika Pugara koji su tada već trenirali.

Koju poziciju trenutno igraš?
Igram playmakera. To je pozicija koja igraču omogućava organizaciju igre. Prenosim loptu i odlučujem koja će se akcija igrati.

Tko ti je trener?
Ustvari imam dva trenera jer trenutno igram za pretkadete M14 i kadete M16. U mlađoj ekipi trener mi je Ivan Svoboda, a u starijoj Igor Lukša.

Što treneri najčešće govore kako bi vi igrači poboljšali igru?

Puno toga govore, ali najvažnijom mi se čini  preporuka trenera Svobode o obrani i kontrama. On  nam vrlo često govori da  je važna dobra obrana i da treba trčati naprijed jer se kontrama,  na nepostavljenu obranu zabijaju laki poeni.

Tko su tvoji košarkaški uzori?
Najdraži su mi košarkaši Russell Westbrook i Bojan Bogdanović. Westbrook igra u NBA ligi za momčad Oklahoma City Thundersa, a Bojan Bogdanović je član kluba Washington Wizards.

Što ti je najdraže, a što najteže na treningu?

Najviše volim kad na treningu igramo pet na pet, a najteže mi je kad izgubimo pa za kaznu moramo odrađivati sklekove ili trbušnjake.

Koja ti je  utakmica najdraža i zašto?

Najdraža mi je utakmica sa školskom ekipom protiv Remeta iz Zagreba. Bilo je to prošle školske godine. U zadnjoj skeundi zabili smo koš i pobijedili 31 naprama 30  te nas je taj rezultat odveo na državno natjecanje u Vinkovce.

U kojoj si utakmici dao najviše koševa?
Bilo je to 10. veljače 2017.  u utakmici protiv KK Križevci. Na toj sam utakmici dao 50 poena. Nažalost, protivnici su nas tada pobijedili s košem razlike 63:62.

Planovi?
Ovisi o školi koju ću upisati. Ukoliko ostanem u Križevcima nastaviti ću igrati za KK “Radnik”.

Tvoji snovi  vezi uz košarku?
To su doista snovi, ali lijepo bi bilo igrati za Cibonu ili Cedevitu. /Veronika Poljak, 7.b; foto: iz arhive S.O. i preuzeto s prigorski.hr/