Skip to Content

Helena Kurtanjek brončana na državnom sa ŽRK “Radnik”

Izvanškolski uspjesi

HELENA KURTANJEK BRONČANA NA DRŽAVNOM  SA ŽRK “RADNIK”

Helena Kurtanjek i ekipa ŽRK “Radnik” 

Na treninzima joj je nadraže kad igraju rukonogomet

Helena Kurtanjek – naša uspješna rukometašica

Učenici naše škole osim u školskim aktivnostima u posljednje vrijeme postižu zapažene rezultate i u različitim izvanškolskim aktivnostima. U narednih nekoliko tekstova predstavit ćemo neke učenike i njihova postignuća, a započinjemo s „najsvježijim“,  postignućem naše šestašice Helene Kurtanjek.

Ona je članica ŽRK „Radnik“ s kojim je pretprošli  vikend osvojila broncu na završnici prvenstva  1. HRDL (Prve Hrvatske rukometne lige za djevojčice)  rođene 2004./2005. Uz muški rukometni klub KTC to je jedini križevački klub u prvoj ligi.

Kakvi su dojmovi iz Umaga?
Igrale smo u Umagu na Završnici Hrvatske rukometne lige za djevojčice rođene 2004. godine i mlađe. Dobro smo igrale i trenerica Marjana Fržović rekla nam je da smo već četvrtim mjestom ostvarili puno, a trećim mjestom i njen san. Meni je najdraža utakmica u Umagu bila ona protiv Makarske. U toj smo utakmici bile baš dobre u  napadu i u obrani. Treće mjesto izborile smo u utakmici s klubom iz Sesveta. Kažu nam da smo najbolja generacija i ponosne smo na to. Bilo je baš super u Umagu, a kad smo se vratili u Križevce organizirali su nam doček u hotelu „Kalnik“. Iznenađenje je bio i poziv za sudjelovanje na svečanoj sjednici za  Dan grada Križevaca. Tamo smo svi bili s našim brončanim medaljama oko vrata.

Jesi li ti doprinijela kojim golom?
U utakmici s Dugim Selom dala sam 2 gola.

Otkad treniraš rukomet?
Posljednje dvije godine, a prije sam trenirala taekwondo.

Zašto si promijenila sport i zašto  baš rukomet?
Taekwondo mi je postao suviše grub. Puno je udaranja i poželjela sam se baviti nekim drugim sportom. Sestra Marta i ja jednom smo otišle na rukometni trening i svidjelo nam se. Zatim smo pitale možemo li se pridružiti i tako je krenulo. U  posljednje vrijeme igram kao član prve postave gotovo svaku utakmicu.

Novinarka Katarina Pacur i Helena Kurtanjek

Koliko puta tjedno ideš na treninge i što ti je na treninzima najzabavnije, a što najteže?

Na treninge idem 3 puta tjedno. Najteže mi  pada trčanje, a najzabavnije mi je kad na početku treninga za zagrijavanje igramo rukonogomet?

Objasni nam što je to rukonogomet?
Sve je isto kao u rukometu, samo kad uđemo u 6 metara pucamo s nogom, a ne s rukom. To nam je baš zabavno i tako se dobro zagrijemo. 

Tko su tvoji rukometni uzori?
Najviše mi se sviđa kako igraju Zlatko Horvat i Manuel Štrlek.

Dosad si igrala puno utakmica. Koju bi izdvojila kao najdražu?
Najdraža mi je bila utakmica protiv ekipe iz Đurđevaca. Igrali smo je lani u Koprivnici. Na toj sam utakmici igrala srednju vanjsku i zabila 7 golova.

Zašto  je dobro baviti se sportom i kakvi su tvoji planovi vezani uz sport?
Volim igrati i natjecati se, a sport mi omogućava  nova prijateljstva i putovanja. Što se planova tiče, svakako ću do kraja osnovne nastaviti igrati, a za dalje još ne znam. Ovisi o srednjoj školi koju ću upisati. /Katarina Pacur, 6. a; foto: S.L. i preuzeto s portala prigorski.hr/