HomePovećaloDo kada zahodi pod šatorom?

Do kada zahodi pod šatorom?

Smrzavanje

Popravljeno krilo na šatoru čime su spriječeni naleti vjetra, ali je učenicima i dalje vrlo hladno  

Izuzetno hladno i vjetrovito vrijeme, kakvo nas prati od kad smo se nakon praznika vratili u školske klupe, nije nam problem kad smo na nastavi jer nam je u razredima lijepo toplo, ali smrzavamo se kad moramo na zahod.

Podsjetimo, od  listopada prošle godine,  zbog napuklih zidova u zapadnom krilu škole,  i procjene statičara da navedeno krilo nije sigurno za održavanje nastave, dobili smo kemijske zahode obzirom da se sanitarni čvor nalazi u oštećenom dijelu zgrade.

U početku dok je još bilo lijepo vrijeme, odlazak na kemijske zahode nije bio veći problem. No, otkako je zahladilo, odlazak na nuždu nam je vrlo neugodan jer su  zahodi  vani, natkriveni tek malim šatorom.  Posebno je grozno bilo u ponedjeljak jer je vjetar oštetio  krilo sa svjetlarnicima  pa je zbog tih rupa,  osim uobičajene niske temperature, dodatni problem  u tom prostoru bio i vjetar.

Šator nakon intervencije

Srećom zahvaljujući intervenciji ravnatelja Stjepana Lučkog  i brzom dolasku zaposlenika tvrtke koja nam iznajmljuje zahode, danas je postavljeno dodatno, nešto čvršće krilo na šator,  pa vjetar više nije toliki problem. Ipak i dalje je jako hladno zato na zahode idemo samo u najvećoj nuždi.

Hoćemo li i drugu zimu dočekati s takvim zahodima još se ne zna. Nadamo se da se to neće desiti, ali  sve je moguće, jer kako smo doznali od ravnatelja,  još nije završen ni projekt sanacije oštećenog krila zgrade. /Emanuela Koretić , 8.b; foto:S.L./

Must Read