HomeStilNaš Kličko

Naš Kličko

Boksačica Mihaela Ivanek

Jedina je ljevakinja u klubu „Ronin“ – ističe trener Hrvoje Pečarić

Nadimak Kličko u našoj školi nije nadimak nekog dječaka, što bi možda mogla biti prva asocijacija, već djevojčica. Tim nadimkom u posljednje vrijeme, u našoj školi,  zovu učenicu 8.c Mihaelu Ivek i to otkako se prije četiri mjeseca počela baviti boksom.

Pročitavši na internetu objavu kluba “Ronin” privukla ju je ideja da se upiše u klub jer su joj se oduvijek sviđali borilački sportovi. Poticaj za upis bila je i mogućnost da se nauči obraniti, jer, kako kaže,  “nikad se ne zna kad će mi vještina obrane zatrebati”.

– Moji roditelji su bili iznenađani kad sam im rekla da se želim baviti boksom, ali ipak su odobrili i sad su mi podrška. Plaćaju mi treninge, kupili su mi opremu, a i voze me u Križevce na treninge, rekla nam je Mihaela- dodavši da  i brat često uskače oko prijevoza s treninga.

Ispričala nam je da je od opreme zasad  nabavila bandaže i rukavice, što je koštalo oko 300 kuna, dok za trening mjesečno plaća 160 kuna. Trenizi su čak 5 puta tjedno i traju oko sat i pol. Mihaela kaže da su treninzi naporni, ali da je vesele. – Ukoliko nešto voliš ništa nije teško – ističe Mihaela. U klubu ima  16 djevojaka, a sprijateljila se i s djevojkama i dečkima.

Najradije trenira u paru s prijateljicom Karlom jer su podjednake u stečenom znanju, a posebno je veseli kad ima priliku vježbati s trenerom Hrvojem Pečarićem. – Kad radim s njim on me upozori ukoliko nešto krivo radim i to mi jako pomaže da bolje usavršim udarce – ispričala nam je Mihaela. Doznali smo i da je jako zadovoljna s trenerovim pristupom radu i time što uvijek nađe vremena i za šalu.

Njen trener smatra da je Mihaela jako napredovala otkako trenira i da dobro radi zadane vježbe, posebno one na vreći i paru. Ističae i da je izdržljiva  i da  napreduje u pogledu boksačke tehnike. Otkrio nam je još jednu zanimljivost, a to je da je Mihaela jedina ljevakinja među djevojkama u klubu.

Zanimalo nas je i razmišlja li Mihaela o natjecanjima. – Još mi se čini prerano za natjecanja- rekla nam je Mihaela, dodavši da  želja za natjecanjem možda dođe s vremenom, ali zasad joj je stjecanje kondicije i tehnike boksa na prvom mjestu. /Jasmina Funtak, 8.b; foto: S.L./

Trener Hrvoje Pečarić i Mihaela Ivanek

Must Read